Cea de-a zecea ediţie a Feeric Fashion Week, cel mai mare eveniment de modă din Europa de Est, a ajuns la final. Timp de şase zile, peste 30 de designeri din ţară şi străinătate şi-au prezentat cele mai noi colecţii, care au surprins prin diversitate şi originalitate, în cele mai spectaculoase locaţii din judeţul Sibiu şi nu numai, iar Geta Marin a avut oportunitatea de a face parte din echipa Feeric Fashion Week in calitate de Key Hair Stylist alaturi de echipa sa. GHD Romania a fost alaturi de Geta Marin si echipa sa cu produsele GHD Romania. Placa revolutionara pentru par marca GHD este ideala pentru indreptare, bucle, breton si chiar pentru un finish casual perfect. Este usor de folosit in saloane sau chiar acasa. Datorita materialelor revolutionare din care este conceputa placa GHD, parul dumneavoastra va ramane la fel de sanatos si puternic, atat intr-un context de zi cu zi cat si la o prezentare de moda.

Design-ul ergonomic ofera control maxim in stilizare, iar greutatea redusa vine in ajutorul crearii unor coafuri perfecte, fie ele bucle sau par intins.

Placa GHD Platinum este prevazuta cu functia “Sleep Mode”, astfel ca daca pentru o perioada de 30 de minute nu este folosita, ea se va stinge automat.

Special thanks to our team:
Geta Marin – Key Hair Style
Loredana Druga – Salon Geta Marin Academy
Gabriela Calin – Salon Geta Marin Academy
Dan Păuneț – Salon Geta Marin Academy
Toma Alin-Alex – Salon Toma’s Cut – Born Hairstylist
Paula DutuEvidence Beauty Salon
Amelia SerbanEvidence Beauty Salon
Photo: Fang Bo Hung
Photo: Alexandru Dragos

Wella Professionals nu a lipsit din acest cadru frumos, iar Geta Marin a avut grija sa valorizeze produsele de hair style Wella intr-un context cat mai ”feeric”.

Photo: Fang Bo Hung
Photo: Fang Bo Hung

După o zi minunată pe Domeniile Jidvei cu prezentarile Irinei Dutu Zgaia si Vali Cioban, Feeric Fashion Week s-a întors acasă şi a adus, în cea de-a doua zi a evenimentului, în Feeric Venue, la Redal Expo, colecţii colorate sau cu influenţe army, cu paiete şi accesorii aurii ori argintii, semnate de studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, dar şi o primă prezentare de modă spectaculoasă a lui Nous Mode, pe lacul Grădinii Zoologice, pe care cei curioşi să o descopere au putut-o vedea luând hidrobicicletele şi pedalând până ajungeau la bărcile în care erau modelele feminine şi masculine. La finalul zilei, vicepreşedintele FFW, Landiana Cerciu, a vernisat o expoziţie realizată împreună cu 10 dintre cei mai talentați fotografi de modă din România.

Photo: Cornel Petrus
Photo: Fang Bo Hung

Cea de-a treia zi a Feeric Fashion Week a purtat iubitorii de modă din Hong Kong până la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus, în cariera de piatră de la Turnu Roșu, în centrul Sibiului și la Feeric Venue. Cea de-a treia zi a celui mai important eveniment  de modă din Europa de Est a început la cariera de piatră din Turnu Roșu, care a devenit podium pentru designerii susținuți și promovați de Agenția The Secret Code of Fashion, o platformă internațională, inițiată de Myra Postolache și specializată în relații publice și strategie de brand, cu sediul în Milano, care se ocupă de organizarea de evenimente bazate pe cercetarea de modă. Gala Feeric, programată iniţial în Piaţa Mică şi mutată, din cauza vremii neprietenoase, la Redal Expo, a cuprins şase prezentări de modă.  Moda s-a mutat, apoi, la aproape 50 de kilometri de Sibiu, la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus. Colecția brandului din Hong Kong, Modement, s-a remarcat prin tăieturi minimale ce au redat fidel fragmente din cultura asiatică. Brandul a luat ființă în 2010 și s-a lansat oficial în 2013, la Hong Kong Fashion Week. Casa Artelor și Podul Minciunilor, s-au transformat apoi în podium pentru colecția designerului grec Marios Karavasilis. “<<Avaton>> este o colecție ce duce cu gândul la o lume locuită de eroi și personaje cufundate în propria lor mitologie, o colecție ce trece dincolo de limite”, spune designerul despre propria sa colecție. Paietele, dantela, satinul și blana ecologică, combinate cu tonuri de argintiu, auriu, negru, alb și roșu, cu genți de mână și alte accesorii pe cap, au stârnit admirația tuturor iubitorilor de modă prezenți la eveniment.

Photo: Ancira Adeon
Photo: Ancira Adeon
Photo: Alexandru Dragos
Photo: Alexandru Dragos

Cea de-a patra zi a celui mai important festival de modă din Europa de Est a adus noi spectacole inedite. Joi, au avut loc prezentări de modă în cadrul cărora modelele au defilat pe muzică militară sau au realizat scurte jocuri de rol, ca să pună în evidență colecțiile designerilor. Seara, volumele, supramodelele, materialele reciclabile sau care amintesc de simbolurile păcii au fost printre elementele colecțiilor prezentate pe Feeric Venue. Primul show i-a aparținut cunoscutului designer Bianca Popp, care și-a prezentat noua colecție pe muzica fanfarei Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, instituție care a realizat și decorul evenimentului de modă din curtea Fabricii Boromir, un decor încărcat de elemente militare, autovehicule sau echipament de luptă. Colecția sa a cuprins ținute feminine și masculine, creative, care au urmărit liniile arhitecturale și volumele , fiind alcătuite din materialele neconvenționale.

Photo: Cornel Petrus

Povestea de dragoste a designerilor Charles & Ron a fost transpusă, apoi, în colecția “Amare Argentum”, o colecție inspirată din cultura malteză și prezentată la FFW 2017 joi, de la ora 17, în Fabrica Boromir, pe linia de producție a pufarinilor. Cei doi designeri sărbătoresc 25 de ani de când s-au cunoscut și au devenit un cuplu. “Această colecție este menită să inspire clienții, să facă parte din povestea noastră de dragoste și să iubească stilul mediteranean și Malta, țara în care se află casa noastră de modă”, au spus cei doi designeri. Colecția se remarcă printr-o vastă paletă de culori inspirată de apusul de soare mediteranean și a fost accesorizată cu bijuterii din piele de căprioară ori pene. Charles și Ron au creat și încălțămintea, respectiv cizmele și pantofii, cărora le-au adăugat bijuterii din lemn.

Photo: Ancira Adeon
Photo: Ancira Adeon

La ora 20, Alina Moza a cucerit Piața Mare, unde și-a prezentat, cu sprijinul Muzeului Național Brukenthal, “Discipolii armoniei”, după cum este conceptul colecției toamnă – iarnă 2017 – 2018. Prezentarea de modă a cuprins și jocuri de rol ale modelelor, care au redat atmosfera dintr-un atelier de creație. “Obiectivul acestei colecții este acela de a promova un stil de viață sănătos și sustenabil, ajutându-se de o multitudine de forme geometrice. Fiecare formă geometrică are vibrația ei specifică”, a spus Alina Moza.

Photo: Alexandru Dragos

Designerul argentinian Pimpi Smith a revenit, pentru a doua oară, pe podiumul Feeric Fashion Week, de această dată cu “#PeaceForever”, o colecție de genți ce are la bază mesajul de pace al lui John Lennon și filosofia lui de viață. “Această colecție este o demonstrație tăcută a simbolurilor de pace și dragoste, de lumini aprinse și mâini care se ajută reciproc, sugerând solidaritate și unitate”, a spus Pimpi Smith. Prezentarea sa de modă s-a încheiat tocmai în acest spirit, modelele venind, la sfârșitul defilării, cu lumânări aprinse, pe care le-au dăruit spectatorilor. În continuare, Visori a prezentat o colecție în care a arătat că pielea poate deveni o principală sursă de inspirație. Colecția “Sutura” a cuprins materiale aspre, iar principala culoare a ținutelor a fost roșu. Le Pampillon a încheiat seara pe Feeric Venue, cu ținute supradimensionate și cu look-uri avangardiste. Colecția “X-Art” reprezintă, potrivit designerului Manuel Pampillion, renașterea artei. “<<X-Art>> este începutul unei noi ere. Este forța și întunericul oamenilor. Este renașterea artei și a umbrelor sale”, a adăugat designerul.

Cea de-a cincea zi a ediţiei 2017 a Feeric Fashion Week a adus prezentări de modă la reşedinţa de vară a baronului Brukenthal, în Avrig, în Muzeul Satului, unde spectatorii au vizitat gospodăriile în care se aflau modelele îmbrăcate în colecţiile semnate de Lavinia Ilieş şi Sebastian Roncea, în locuri cu încărcătură istorică, precum Pasajul Scărilor, dar şi pe Feeric Venue, la Redal Expo, unde spectatorii au fost aşteptaţi cu surprize.

Photo: Fang Bo Hung

Ziua a cincea a  început cu o colecţie elegantă şi rafinată, semnată de Cylia Dorra. Evenimentul a avut loc la ora 14, în curtea Palatului de vară “Brukenthal” din Avrig, unde modelele au prezentat ţinutele designerului libanez, alcătuite din rochii din tulle şi alte materiale fine. De la ora 17, moda s-a mutat în gospodăriile Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde Lavinia Ilieş şi Sebastian Roncea şi-au prezentat cea mai nouă colecţie. „Solar Plexus” este creată pentru sezonul primăvară – vară şi cuprinde zece ţinute feminine şi zece ţinute masculine. “<<Solar Plexus>> reprezintă centrul voinţei, este puterea percepţiei în legătură cu cine eşti, te lasă să îţi descoperi toate dorinţele lăuntrice. Este descoperirea sinelui, a puterii personale, câştigarea încrederii, descoperirea responsabilităţii şi a înţelegerii”, spun cei doi designeri. Aceştia nu se află pentru prima oară la FFW, iar anul acesta au avut parte de o prezentare de modă inedită. De această dată, spectatorii nu au mai stat pe scaune ca să urmărească evenimentul, ci au pornit la pas prin Muzeul Satului, să descopere modelele ce îi aşteptau în faţa caselor. Atmosfera a fost întregită de cei trei cunoscuţi interpreţi de muzică populară, Ciprian Silaşi, Anca Mărginean şi Sebastian Stan. Paulita Errazuriz a continuat seria defilărilor, la ora 20. La Pasajul Scărilor, designerul şi-a prezentat o colecţie ce aminteşte de viaţa anilor ’60, dar şi de stilul de viaţă din Berlin, Londra ori Paris. Designerul din Chile a avut ca principală sursă de inspiraţie povestea de dragoste dintre Romeo şi Julieta. Modelele au purtat rochii în culori vii, accesorizate cu diverse aplicaţii şi broderii.

Photo: Alexandru Dragos

Adriana Goilav a deschis ultima zi a Feeric Fashion Week la Depoul CFR. Prezentată într-un ambient total diferit, colecţia „transMORPHer” a designerului român a fost pusă în valoare de încălţămintea ECCO şi a prezentat un drum al liniilor ascendente, dar şi descendente, al urcărilor, dar şi al coborârilor, a ceea ce vedem şi nu vedem. Accesoriile au fost semnate de Woven Atelier. Gala Feeric, unul dintre ele mai aşteptate evenimente din agenda celui mai important festival de modă din Europa de Est ce se desfăşoară în Sibiu, a fost mutată, din Piaţa Mică, la Redal Expo, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Gazdele evenimentului au fost Cosmina Păsărin şi Derek Warburton, ambasadorul internațional al celei de-a zecea ediţii a Feeric Fashion Week, prezent pentru prima oară în România. Derek Warburton este proprietarul și directorul de creație al revistei Lapalme Magazine, distribuită pe ambele coaste ale Americii, în special în New York și Los Angeles. De asemenea, a colaborat cu diferite vedete internaţionale, precum cântăreaţa Beyoncé.

Photo: Ancira Adeon